Hinnatud puhkemajad Tartus ja Tartumaal

Tartus ja Tartu ümbruses tohutult palju põnevat, mida avastada ning vaid paar päeva seal on tõeliselt mõnus puhkus.

 

Puhkemajad Tartu linnas

Tartu on teada-tuntud ülikoolilinn, ent tegelikult tasub seda külastada ka siis, kui ei plaani õppima asuda. Midagi on seal nii muuseumisõpradele, loodusearmastajatele kui ka ajaloo austajatele. Oleme valinud sellised puhkemajad Tartus, kust on hea liikuma pääseda ning mis aitavad oma isikupäraga puhkuse veelgi toredamaks muuta.

 

Ku:bik – ainulaadne ja meeldejääv

Puhkemaja ei pea alati olema mitmekorruseline suur elamu.

Tartus asuv Ku:biK tõestab, et meeldejääva puhkuse loomiseks piisab ka vähematest ruutmeetritest. Üks magamistuba, elutuba, köök kõige vajalikuga, vannituba ja lastetuba mahuvad sinna edukalt ära.

https://turisme.eu/go/booking-tartu-puhkemaja-kuubik/

Lisaks on sinu kasutuses aed, tasuta turvaline parkimine, võimalus rattaid laenata ning avar terrass grillimiseks või värske õhu hommikusöögiks. Väike, kuid armas ja praktiline lahendus on kujunenud just paaride ja väikeste perekondade lemmikuks.

Rohkelt tegevusi ülikoolilinnas

Uhke Eesti Rahva Muuseum on pooleteise kilomeetri kaugusel. Samas asub ka põnev Tagurpidi Maja. Kõik kohad on kergesti ligipääsetavad nii jala, rattaga, autoga kui ühistranspordiga liigeldes. Kesklinna jõuab vaid pooletunnise jalutuskäiguga ning bussid käivad iga veerand tunni järel. Mitu suurt supermarketit on mõnesaja meetri raadiuses.

 

Ajalooga Vikerkaare Villa

Ilusa nimega vanaegses stiilis ehitatud villast leiab neli magamistuba.

Kõik toad on valgusküllased, hubase sisustusega ning omanäolise kujundusega. Söögisaalist leiab kamina ja kauni haljastusega aeda saab nautida uhkelt puitterrassilt. Aiast leiab ka aiamaja, mis sobib neile, kes soovivad veidi rohkem privaatsust ja eraldatust.

https://turisme.eu/go/booking-tartu-vikerkaare-villa/

Tartu kultuuriline keskus, sh Tartu Ülikool ning Tartu toomkirik, on Vikerkaare Villast vaid 15-minutilise ilusa jalutuskäigu kaugusel. Kesklinna lähedusest hoolimata saab villas nautida rahu ja vaikust ning igal hommikul maitsvat hommikusööki.

Palju huvitavat ümbruskonnas

Vikerkaare Villa on suurepäraseks asukohaks, kui soovid uudistada kõike ilma muretsemata selle üle, kuhu parkida auto või milline on busside sõidugraafik. Lisaks eelmainitule leiab jalutuskäigu kauguselt Tartu katoliku kirku, Eesti Rahva Muuseumi näitustemaja, A. Le Coq Õllemuuseumi, Tartu laulukaare ning ajaloolise raudteejaama ja Tartu Tähetorni.

 

Askari Puhkemaja sobib ka suuremale seltskonnale

Kuhu minna suurema seltskonnaga, kui samas tahaks püsida Tartu lähedal?

Linnast 1,5 km kaugusel asuv Askari Puhkemaja kutsub külla.

Viis magamistuba ning suur 35-le inimesele sobilik kaminasaal lubavad mugavalt peatuda ka suuremal seltskonnal.

https://turisme.eu/go/booking-askari-puhkemaja/

Lisaks suurele peoruumile on olemas sauna kasutamise võimalus, DVD-mängijaga projektor, köök kõige vajalikuga ning aias asuv grillimisnurk vajalike grillimistarvetega. Laste heameeleks on aias ka liivakast ja kiigud, pisut suurematele ning täiskasvanutele aga korralik rannavõrkpalliplats.

Lähikonnas on tegevusi kõigile

Kuigi Askari Puhkemajas on juba piisavalt tegevust, ei jää lähiümbruses ka millestki puudu. Tartu suurim kaubanduskeskus Lõunakeskus asub paari kilomeetri kaugusel. Enam kui 160 erinevat kauplust ja teenusepakkujat, spordiklubi, Apollo Kino, liuväli, seikluspark, mängumaa, taluturg ja palju muud põnevat. Piisavalt lähedale jääb ka imeline Tartu vanalinn.

 

Puhkemajad Tartumaal

Võrratut Tartumaa ootab avastamist. Meie valitud Tartumaa puhkemajad pakuvad mugavat majutust, lähedust huvitavatele vabaaja veetmise võimalustele ning samas ka looduse lähedust. Kõik, mida rõõmutegevaks puhkuseks vaja, on ühes kohas koos.

 

Pusi puhkemaja kohe Peipsi järve kaldal

Üheksa magamistoaga Pusi puhkemaja on suurepärases asukohas ja heade võimalustega. Jagatud köögist leiab kõik vajaliku, puhkenurgas on lameekraaniga televiisor, olemas on grillimisvõimalus.

https://turisme.eu/go/booking-pusi-puhkemaja/

Kui on soov nautida loodusvaateid, siis Pusi puhkemajast avanevad ilusad vaated sisejõue ja muidugi Peipsi järvele. Vastuvõtt on avatud öö läbi, mis muudab nii saabumise kui lahkumise mugavaks.

Tutvu ajalooliste hoonete ja Peipsi järvega

Süüa pakuvad ja külla ootavad muinasjutuline Alatskivi Lossi restoran ning stiilselt ajaloolise välimusega Sepikoja Trahter ja Kivi Kõrts. Pood on kahe kilomeetri kaugusel, nii et kõik vajaliku saab ka kergesti puhkemajja tuua.

Pusi puhkemaja suurim tõmbenumber on muidugi kohe samas asuv Peipsi järv, kus saab nii ujuda, paadiga sõita kui ka järvekaldal jalutada. Kui kõik nii imeline on sedavõrd kergesti kättesaadav, polegi vaja puhkusel kuskile kaugemale sõita.

 

Oma erarannaga Kiviranna puhkemajad kohe Võrtsjärve kaldal

Mitme erineva ööbimisvõimalusega Kiviranna puhkemajad on üks parimaid ööbimisvõimalusi selles piirkonnas suuremale grupile.

Puhkemaja asub Suure-Rakkes, puutumatu loodusega Natura 2000 kaitsealal kohe Võrtsjärve kaldal.

https://turisme.eu/go/booking-kiviranna-puhkemajad/

Kohapeal on saadaval veespordivahendid, et järve olemasolust viimast võtta.
Kokku on majutuskohti 30-le inimesele: apartment ning kolm puhkemaja.

  • Puhkemaja Maru on saunaga ning mahutab kuni 12 inimest.
  • Torm ja Tuul mahutavad mõlemad kuni 6 inimest.

Igas majakeses on oma kööginurk kõige vajalikuga, duširuum ja tualett ning tubadest avaneb võimas vaade järvele. Privaatsed majakesed on üheks põhjuseks, miks Kiviranna puhkemajad on ka paaride lemmikud. Samas ei pea täiesti omaette olema. Ühiskasutamiseks on televiisori ja DVD-mängijaga puhkeruum, aed ja grillimisvahendid.

Veearmastajate lemmik

Kuna Kiviranna puhkemajad asuvad Võrtsjärve kaldal, on see heaks võimaluseks nautida loodust ja järve. Populaarsed valikud on kanuusõit ja kalapüük, kuid jalutuskäike saab teha ka metsaradadel ning Sangla rabas.

Hea ülevaate ümbruskonnast saab Suure-Emajõe lähtes asuva Võrtsjärve külastuskeskusest. Samas on ka vaatetorn ja sadam. Pooletunnise paadisõiduga saab aga Alam-Pedaja looduskaitsealale, kus on rohkelt võimalusi kohaliku loodusega tutvumiseks.

 

Truu puhkemajad on neile, kes tahavad tõelist puhkust metsade keskel

Tartumaal Ivaste külas ootavad ööbijaid Truu puhkemajad.

Kompleksi kuuluvad kolm maalähedast puhkemaja, lehtla, saun ning ka kaks tiiki.

https://turisme.eu/go/booking-truu-puhkemajad/

Kes tuleb terve oma sõpruskonnaga, võib rentida kogu kompleksi, kuid võimalik on rentida ka üksikuid hooneid, mis vastavad täpselt seltskonna vajadustele. Iga külastaja saab nautida privaatset ning rahulikku puhkust metsade vahel.

Saun on kindlasti paljudele omaette elamuseks – tõeline vene saun! Selle juurde kuulub puhkeruum, riietusruum ja leiliruum ning saun köetakse külaliste jaoks soojaks. Saun asub otse tiigi kaldal. Vaja vaid trepist alla kõndida ning redelit kasutades end vette kasta. Võimalus on kasutada ka saunaalal olevat kümblustünni.

Tõmba juhe seinast välja ja avasta ümberkaudseid kohti

Kuigi Truu puhkemaja on suurepäraseks kohaks, kus täielikult puhata ning juhe seinast välja tõmmata, ei ole karta igavust. Omapärane Ponimaa, Maanteemuuseum, Otepää Seikluspark ja Väike-Munamägi on kõik lühikese autosõidu kaugusel.

 

Looduse rüpes puhkus ehk Teekalda puhkemaja

Kolme magamistoaga Teekalda puhkemaja on heas asukohas – Tartusse on 24 km ja Otepääle 43 km.

Selles armsas ja koduses puhkemajas on külastajate kasutada kena saun, puitmööbliga terrass ja grillimisvõimalus ning köök kõige vajalikuga.

https://turisme.eu/go/booking-teekalda-puhkemaja/

Kõikide külaliste käsutuses on WiFi-ühendus, eraparkla ning muidugi saun, ilma milleta on puhkust raske ette kujutada.

Kõik, mida soovid, on kohapeal olemas

Teekalda on kohaks, kuhu tulla ja mitte enne puhkuse lõppemist lahkuda. Saab grillida ja endale süüa valmistada, saunas käia ning kasutada teisi Teekalda Puhkemaja pakutavaid võimalusi.

Ühe huvitava võimalusena on majas olemas käsitöötuba, kus saab kududa kangast, vaipu ja vöösid, kasutades selleks kangas- ja kiritelgesid.

Aktiivsema puhkuse soovijad saavad mängida kunstmurukattega tenniseväljakul tennist, tegeleda vibulaskmise, disc golfi, petangue, tänavakorvpalli või noolemänguga või minna ka lihtsalt matkama.