Kuidas veeta romantiline nädalalõpp Tallinnas?

Kuidas veeta Tallinnas üks meeldejääv ja romantiline nädalavahetus? Sinna juurde kuulub kindlasti üks krapsakas jalutuskäik vanalinnas, mõni hõrk eine erilises restoranis ning lõõgastav öö romantilises hotellis.

Kui juba tulla pealinna romantiliselt aega veetma, siis võiks ju alustuseks teha tutvust ka linna peamiste vaatamisväärsustega?

 

Giidiga jalutuskäik vanalinnas

Üks väga mõnus viis selleks on tasuta linnatuur. Tallinna vanalinn on täis salapäraseid ja ajaloohõngulisi kohti ning tore oleks teha nendega tutvust sõbraliku giidi abiga. Nii saad teada, milline oli Tallinna elu-olu keskajal, kuidas ikkagi linnaõhk talupojale priiuse andis ja mis pistmist on Niguliste kirikul jõuluvanadega.

Pärast retke võite selle eest tasuda endale meelepärase summa. Keegi teid liigsete aastaarvudega koormama ei hakka ning kogu elamus on lõbusa loomuga.

Igapäevaselt algavaid inglisekeelseid tuure pakuvad aastaringselt Traveller.ee ja Estadventures.ee. Kokkuleppel on võimalik tellida ka eestikeelne privaattuur.

Võluvatest paikadest tasub vanalinnas üle vaadata kindlasti Kohtuotsa ja Patkuli vaateplatvormid. Kuigi suvel kipuvad need turistidest ja taskuvarastest pungil olema, on vaade nii ühest kui teisest paigast imekaunis. Põigata tasub ka Meistrite hoovi Vene tänaval ning talvel võib teha ühe tiiru Harju tänava uisuplatsil.

 

Üks kosutav eine

Pärast linnavahel müttamist on asjaosalistel kõht kindlasti tühi ning aeg on teha peatus mõnes romantilises kohvikus või moodsas restoranis. Parim vaade on kindlasti Tallinna Teletorni restorani laua taga istudes. Hea ilmaga on sealt vaadates kogu linn justkui peopesal. Ka toidud on tallinna kõrgemais restoranis hõrgud ja maitsvad.

Toredaid restorane on loomulikult ka teisi.

Näiteks Ülemiste City vanas tehasehoones asuv restoran Juur pakub eineid moekast põhjamaade köögist. Toidu kõrvale saab nautida eestimaiseid käsitööõllesid ja vahuveine.

Parimat Vene kööki saab proovida Vene tänaval restoranis Tchaikovsky.

Head traditsioonilist eesti kööki võib mekkida aga Dunkri tänaval Kuldses Notsus.

Ning ongi aeg tutvuda valitud hotelliga.

 

Mida teha pühapäeva hommikul?

Hommikul võib minna aega veetma Kadriorgu. Tutvu pargi veebikaardiga.

Seal on Põhjamaade üks kaunimaid barokklosse, mitmeid muuseume, romantilist 19. sajandi puitarhitektuuri ja kaunis park. Kadrioru kunstimuuseumis saab tutvust teha välismaise kunstiga. Lisaks võib imetleda ka Põhjamaade ühte kaunimat barokklossi.

Samas lähedal on ka KUMU kunstimuuseum, kus võib värskendada oma teadmisi Eesti kunsti ajaloost. Kui ilm vähegi lubab, tasub jalutada ka Kadrioru pargis.

Pargil on mitmeid eriilmelisi nurgakesi: mere ääres võib teha ühe tiiru jaapani aias, Pargi Tallinna Ülikooli poolses osas võib aga vaadata, milline näeb välja üks range prantsuse stiilis aed.

Seal samas on ka luigetiik ning omaaegsed Venemaa kõrgseltskonna daamide tarbeks ehitatud lustlad. Ühes sellises hoones asub täna klassikaline Viini stiilis kohvik, kus saab kaasa haarata värske kaneelisaia, krõbeda macroni, maitsva tee või värske kohvi.

Tõsi, luigetiigis enam paraku luiki ei ole, sest lahke linnarahvas söötis lindudele liiga usinalt saia. Küll võib seal aga patseerimas ja sulistamas näha parte ning tiigi ümbruses märgata oravaid.

 

Kaua on möödas viimasest loomaaaia külastusest?

Kui veel aega jääb, siis võib teha ühe tiiru Tallinna loomaaias ning üle vaadata, kui suureks on reptiilimaja krokodill kasvanud, kuidas jaapani makaagid sõbra seljast kirpe otsivad ning suviti proovida järgi, kas suhkruvatt maitseb nii nagu vanasti.