Avasta Kagu-Eestit

Suur munamägi

Alustame kõige-kõigemast! Kes ei ole veel seda katsumust läbi teinud, peaks kindlasti ära käima Suure Munamäe tipus. Tegemist on ikkagi Baltimaade kõige kõrgema künkaga! Mugavamad torni külastajad saavad üles minna liftiga, virgemad võivad ronida trepist.

Vaate nautimiseks on võimalik tornist laenutada binokleid.

 

Piusa liivakoopad

Eestimaa kagunurgas tasub tutvus teha ka Piusa jõe, sealsete liivakoobaste ja matkaradadega. Kas sa teadsid, et liivakoopad asuvad üsna Piusa raudteejaama lähedal?

Omal ajal on võeti seal klaasi tootmiseks liiva ning sellest jäid järele käigud. Seal on endale mõnusa talvituskoha leidnud nahkhiired, keda tülitada ei tasu. Suviti on koobastes asuv muuseum aga valla inimestele.

 

Piusa jõe matkarada

Ka Piusa jõe matkarada on täis lummavat salapära ja looduse maagiat. Kuna rajal peab leppima ainult päikesevalgusega on mõistlik seal rännata päevasel ajal. Teepeal saab näha liivakivipaljandeid, imetleda jõe karget voolu ja panna ennast proovile takistusi ületades.

Asukoht Google'i kaardil https://goo.gl/maps/xhkJocoMMzdZDUcb8

 

Vastseliina linnusevaremed

Matkarada lõppeb Vastseliina linnusevaremete juures. Seal tasub aeg maha võtta ning sukelduda minevikku. 14. sajandil asus seal Piiskopilinnus ja pühakoht. Varemetes on põnev ringi vaadata restoranis keha kinnitada ning ümbrust imetleda. Kes aga soovib, võib sukelduda ka keskaegsete alkeemikute ja rüütlite maailma ning selga proovida ajastusse sobivaid rõivaid ning õppida selgeks ühe keskaegse tantsu.

 

Täiendamisel.